Jaarrekeningen 2023

Maandelijkse klusmiddag

Diaconaalproject 2024


Kerkdiensten

Iedereen is van harte welkom bij onze kerkdiensten. Natuurlijk bij ons in de kerk aan het Noordeinde, maar wij bieden ook de mogelijkheid om onze dienst via de media mee te beleven.

Onze diensten kunt u via -kerkdienst gemist- bekijken en te beluisteren. Dit kan zowel live als achteraf. Daarnaast kunt u de laatste diensten ook via deze website beluisteren, door op de afbeelding
-Geluidsopname van deze dienst- te klikken. Van de laatste diensten kunt u ook de bijbehorende KerkPlus en liturgie bekijken.

Kerkdienst 23 juni 2024

Voorganger: Ds. H. Hummelen
Orgel: C. van Gorp

Inleiding op deze dienst (geschreven door H. Hummelen)


Nog niet alle items zijn beschikbaar

Kerkdienst 16 juni 2024

Voorganger: Ds. H. Stevens
Orgel: W. Feenstra Dienst in het teken van het dovenpastoraat.

Inleiding op deze dienst (geschreven door H. Stevens)
Stel eens voor… Jezus verblijft op dit moment in Wormerveer. Jij hebt Hem mogen ontmoeten en jij hebt een goed gesprek gehad met Hem. Alleen jouw familie of vrienden hebben Hem nog niet gezien. Dan kan je heel blij zijn en je gaat delen met jouw vrienden en familie. De kans is groot dat jouw familieleden of vrienden gaan twijfelen aan jou of ze geloven het niet. Als je hen toch wil overtuigen dan moeten zij zelf Jezus gaan ontmoeten. Ik denk dat jij waarschijnlijk dan gaat zeggen: “Kom! Zullen we gaan kijken!” Heel lang geleden heeft een volgeling van Jezus ook gezegd tegen een kritische vriend: “Kom! Laten wij gaan kijken!”. Dit verhaal kunnen wij lezen in Johannes 1: 43 t/m 51. Op 16 juni hopen wij samen te gaan kijken naar dit verhaal in de gezamenlijke dienst met de doven.

Kerkdienst 9 juni 2024

Voorganger: Ds. J. Mulder
Orgel: D. Out
Muzikale medewerking door het Zaans Interkerkelijk Mannenkoor

Inleiding op deze dienst (geschreven door J. Mulder)
Jezus wordt in de evangeliën meestal positief beschreven. Velen lopen achter hem aan en zijn diep onder de indruk van zijn woorden en zijn wonderen. Zijn familie heeft in hem een diep vertrouwen, al begrijpen ze niet altijd wat hij bedoelt.
In de lezing van vanmorgen van Marcus 3 zien we een andere kant van de medaille. Zijn familie is het vertrouwen in Jezus even helemaal kwijt. Ze maken zich grote zorgen om hem en denken dat hij zelfs zijn verstand is kwijtgeraakt.
Na een dispuut met de Schriftgeleerden over de vraag of Jezus bezeten is van kwade geesten, lezen we over zijn zorgde familie die hem nota bene persoonlijk komt ophalen.
Het verhaal eindigt met de vraag wie Jezus zijn familie is. Dat zijn niet zijn bloedverwanten, maar allen die doen de wil van God. Een bijzonder einde die ons oproept om ook op deze wijze familie van Jezus te zijn.